Діюча речовина фунгіциду контактної дії — гідроксид міді — ефективно протистоїть багатьом хворобам садових і городніх культур. Препарат починає боротьбу з грибковими збудниками практично відразу після застосування. Як правильно використовувати засіб «Гарт«, докладно консультують експерти ТМ «Аптека Садівника».

Что такое фунгіцид "Гарт"

Що таке фунгіциди

Препарати лікувально-профілактичного спрямування допомагають городникам захистити культурні рослини від ураження грибками. Контактний фунгіцид «Гарт» при правильному застосуванні щільно покриває поверхню листя та стебла, знищуючи збудників, на які потрапив робочий розчин. Обробка має захисну програму, бо компоненти не можуть проникати всередину судин та кліток рослини. Максимально застосовують засіб 4 рази за сезон. Після дощу культури потрібно обприскувати повторно.

Які рослини захищає фунгіцид «Гарт»

Препарат «Гарт» використовують для обприскування культурних рослин саду та городу у період вегетації. Діюча речовина — гідроксид міді — протидіє розвитку багатьох видів захворювань на різноманітних культурах:

  1. Ефективно знищується збудник мілдью на кущах винограду. Краще робити профілактичні обробки, також дієві обприскування при початковій формі захворювання несправжньою борошнистою росою.
  2. Збудників альтернаріозу, бактеріальної плямистості та фітофторозу засіб ліквідує на томатах.
  3. Попереджаються захворювання паршою, моніліозом, раком, кокомікозом, кучерявістю листя, бактеріальним опіком, клястероспоріозом на плодових деревах.
  4. Цибулю, огірки з профілактичною метою та при перших проявах хвороби обприскують проти пероноспорозу. З цією ж метою обробляють цибулю від альтернаріозу, а огірки — бактеріальної плямистості.
  5. Картоплю рекомендується обприскувати розчином фунгіциду «Гарт» проти фітофторозу, альткрнаріозу.
  6. Декоративні хвойні дерева та кущі обробляють проти зараження сніжного, звичайного різновиду шютте.

Витрати робочого розчину на одну обробку відрізняються: для молодих дерев достатньо 3-х літрів, норма для дерев з плодами складає 5-6 літрів рідини. Плодоносний кущ винограду слід окропити 5 літрами розчину.

Способи приготування розчину

В інструкції до фунгіциду «Гарт» позначені мінімальні та максимальні концентрації препарату, залежні від профілактичної чи лікувальної мети обприскування. Слід ретельно перемішати порошок з водою, витримуючи необхідну пропорцію. Отриману рідину бажано використати одразу після приготування, у той самий день — з кожною добою

зберігання ефективність «ліків» зменшується. Можна об’єднати захід з обробкою інсектицидами, добривами, якщо до їх складу не входять лужні компоненти.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *